Je zou kunnen zeggen dat we van ver komen met See Genius.

Fons heeft 12 jaar lang leservaring opgedaan als docent Nederlands in het voortgezet onderwijs en daarbij altijd met zijn Mac op het bureau geprobeerd technologie een plek te geven in het leren van zijn leerlingen. Soms lopen dingen echter anders dan je zou willen en dus besloot hij zijn blik op de wereld te verbreden en zich in 2005 aan bij Helikon, het bedrijf van zijn vrouw Maaike. Van daaruit is hij aan de slag gegaan (naast het lesgeven toen nog) als freelance trainer en projectbegeleider op het nog tamelijk onbegaande pad van onderwijs en ict. Want als er een ding duidelijk was, dan was het wel dat er wel een heel mager aanbod is van kwalitatief hoogstaande professionaliseringactiviteiten die zich richten op het zinvol inzetten van technologie in de lespraktijk.

In 2007 speelt hij zich in de kijker van Apple en wordt lid van het netwerk van Nederlandse Apple Distinguished Educators. Aan het einde van dat jaar wordt hij bovendien gevraagd de coördinatie van dat netwerk op zich te nemen. Mooie klus voor een echte netwerker. De relatie met Apple zorgt ervoor dat hij steeds vaker door Apple-scholen en Apple Solution Experts for Education wordt gevraagd voor trainingen, presentaties en demonstraties. En ook steeds meer scholen maken gebruik van zijn expertise.

Om een lang verhaal kort te maken: de werkzaamheden als freelancer lopen eigenlijk te goed, er is zoveel vraag naar professionalisering rond Apple en onderwijs dat besloten wordt om dat verhaal, met Apple en de Apple Solution Experts for Education als belangrijke partners flink op te schalen. Zeker als Fons ook nog eens Apple Education Mentor en Apple Professional Development Consultant wordt.

En dus is er sinds begin september 2011 See Genius.