Ik ben dol op AirDrop, je weet wel, die mogelijkheid op je Mac om eenvoudig draadloos bestanden uit te wisselen, zelfs als je geen open (of gesloten) wifi-netwerk tot je beschikking hebt. De eenvoud ervan is zo wonderschoon: zet een paar Macs bij elkaar in de buurt, zorg dat wifi aan staat en vervolgens kun je bestanden met elkaar uitwisselen door ze op een het gebruikersicoon in het AirDropvenster te laten vallen. Pretty cool huh!?

Minpuntje is dat alleen werkt tussen Macs. Zou het niet heel handig zijn als je dat ook tussen je Mac en je iPad , iPhone en iPod touch zou kunnen doen? Inderdaad en daarom is er nu Instashare. Het werkt allemaal kinderlijk eenvoudig …

  1. Installeer de Mac OS X App (download hier)
  2. Installeer de iOS App (zie knop onder aan deze blogpost)
  3. Klaar!

Je kunt nu vanaf  de verschillende apparaten bestanden slepen en die door middel van een ad hoc wifi- of Bluetoothnetwerk delen. Voor alle duidelijkheid: je hebt niet per se een Mac én een iOS-apparaat nodig, Instashare werkt ook onderling tussen Macs en onderling tussen iOS-appraten. Kortom, nooit meer bestandjes over en weer mailen, maar gewoon met Instashare naar je klasgenoten (of collega’s sturen).

Er is zelfs een videootje gemaakt waarin het ook mooi uitgelegd wordt.

Instashare from TwoManShow on Vimeo.

 En het mooie is dat dat allemaal voor niets kan, gesteld dat je kunt leven met een reclame-bannertje in de iOS App.

Instashare - Transfer files the easy way - Lukas Foldyna

Tagged with →  
Share →