Is dat al weer een week geleden Education Futures NL ? Ja, bijna wel en het is ongelooflijk om te zien wat het allemaal heeft losgemaakt. Ik zou hier natuurlijk keurig netjes kunnen opsommen wat we allemaal hebben gedaan en wat daar opmerkelijk aan was, maar dat hebben Marcel de Leeuwe en Jan Bulsink eigenlijk al heel mooi gedaan. Bekijk ook zeker Marcels fotoreportage.

Ik wil hier eigenlijk volstaan met iedereen die heeft bijgedragen aan Education Futures NL ontzettend te bedanken. Het was de afgelopen week erg goed om te horen en te lezen dat mensen die aanwezig waren gestimuleerd en vol elan het Creative Learning Lab weer hebben verlaten. John Moravec wilde heel graag met zijn ideeën aan de slag in Nederland omdat we bij hem al als een innovatief volkje te boek te staan. Als ik terugkijk op wat voor scherpe en innovatieve geesten we vorige week bijeen hadden, dan kon hij wel eens gelijk hebben.

En dat de tijd rijp lijkt te zijn voor ingrijpende, ja zelfs ontwrichtende innovaties is me na afgelopen week (en niet alleen Education Futures NL) meer dan duidelijk geworden. De ideeën die de grondslag vormen onder Education Futures NL kwam ik namelijk in de afgelopen week in heel veel gesprekken, e-mails, blogposts en presentaties tegen.

Jan Bulsink haalde in een blogpost al aan dat we nooit een vak Toekomst hebben gehad, maar wel Geschiedenis. Ik prijs me gezegend dat ik de afgelopen week veelvuldig in het gezelschap heb verkeerd van mensen die dat vak wel lijken te hebben gevolgd … of het simpelweg ter plekke hebben uitgevonden en gevolgd. Ik ben er van overtuigd dat Education Futures NL, in wat voor vorm dan ook, binnen afzienbare tijd een vervolg gaat krijgen. Zorg dat je de toekomst van het onderwijs niet mist.

En heb je het seminar op 2 november gemist, hier zijn in elk geval de presentaties:

Share →