Tijdens de BETT-week in Londen organiseert Apple (inmiddels) gewoontegetrouw een eigen conferentie: de Apple European Leadership Summit. De afgelopen jaren is dit evenement nog geen enkele keer op exact dezelfde manier georganiseerd. De editie van 2012 bestond voor de verandering eens uit een eendaags programma met sprekers van Apple, beroemde keynotesprekers en praktijkverhalen van scholen.

De verhalen van keynotesprekers Stephen Heppell en Ewan McIntosh waren zonder meer inspirerend (misschien dat daar nog wel een keer een mosterd-na-de-maaltijd-artikel in zit), maar wat met het beste is bij gebleven en wat me zeer geïnspireerd heeft, waren een aantal elementen in het verhaal van Richard Teversham, Director Mobility and Content van Apple. Hij legde nog eens uit wat Apple zo’n bijzonder en uitgesproken innovatief bedrijf maakt. Hij deed dat aan de hand van de inzichten van Simon Sinek en zijn boek Start With Why. Nu kan ik dat wel weer allemaal proberen na te vertellen, maar ik kan jullie ook een TEDx Talk van Sinek laten zien. En als je die kijkt dan snap je het ook.

Als See Genius gebruiken we al vaak Vier in Balans van Kennisnet omdat daarin de visie (op leren) als wezenlijk uitgangspunt voor een succesvolle didactische implementatie van technologie wordt genomen. Dat aspect van Vier in Balans wordt door Sinek eigenlijk op een doodsimpele, maar zo ontzettend krachtige manier uitgediept. Dat gaan we bij See Genius dus vanaf nu meenemen in de toolkit voor gesprekken en visiesessie met scholen.

Tagged with →  
Share →