Stel: je hebt een iPad (of je iPhone 4S) en je hebt een Mac en je zou die iPad (of je iPhone 4S) heel graag op je digibord op touch screen willen gebruiken maar je hebt geen Apple tv. Die Mac hang je probleemloos aan allerhande schermen en beamers, maar die iPad … Het leuke aan de iPad in combinatie met een Apple tv is dat je draadloos kunt werken. Het beeld van de iPad wordt gewoon naar de Apple tv gestreamd. Maar dan moet je die dus wel hebben.

Met de Mac App Reflection kun je dat oplossen. Reflection maakt eigenlijk een soort Apple tv van je Mac. Die koppel je gewoon aan een projector of scherm (hoeft ook nog niet eens een HDMI-aansluiting te hebben – VGA werkt prima).

Hoe werkt Reflection?

Heel handig voor scholen die twijfelen over iPads in combi met digiborden: dat hoeft dus niet meer. Ook voor wie regelmatig van lokaal moet wisselen bijvoorbeeld of een eigen beamertje door de school mee zeult, is dit een prachtige oplossing. Ook voor nijvere workshopgevers zoals ik, die nog wel eens op locaties komen waar de Apple tv niet op de wifi is te krijgen is, of waar geen projector met HDMI-aansluiting voorhanden is, is Reflection een zegen.

Voor de prijs van een MacBook en een goedkope beamer of LCD tv (volgens mij nog steeds goedkoper dan een digibord) heb je een hele flexibele oplossing om je iPad en/of die van leerlingen lekker groot te projecteren. Komt dan natuurlijk ook nog wel $14,99 voor de App bij (of  $49,99 voor een 5 pack licenties) maar dat is te overzien.

Toevoeging

Sydney Keith, de ontwikkelaar van Reflection heeft me laten weten dat de prijzen die hierboven noem, gelden voor consumenten. Voor scholen bestaat de mogelijkheid om Volume Licenses of Institution Licenses af te sluiten tegen gunstige tarieven. Daarover kun je contact met hem opnemen. Het is even zoeken hoe je dat het beste doet, maar een klik op de knop Support op de website van Reflection doet wonderen.

Tagged with →  
Share →

2 Responses to Reflection – AirPlay zonder Apple tv

  1. Nicomoen says:

    Dit werkt waarschijnlijk niet op de MacBook? Wij willen van het ‘kabeltjes gedoe’ tussen de witte MacBook en het LG scherm af. HDMI kabels kosten €60,- per stuk, gaan snel kapot en ‘verdwijnen’!

    • Als je bedoelt of je beeld van je MacBook naar een Apple tv kunt streamen dan kan dat hier inderdaad niet mee. Maar dat kan weer wel met AirParrot (zie mijn post Je Mac op je Apple tv met AirParrot) of over een paar maanden gewoon met de ingebouwde opties van Mac OS X 10.8 Mountain Lion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>