iBooks_Store_—_FeaturedIn mijn vorige post verwees ik al naar de handige iTunes U Cursussen die Apple in het kader van de Apple Learning Series had samengesteld en als je in een aantal van die cursussen rond neust, kom je prachtig materiaal tegen. Eén setje materialen valt in het bijzonder op en dat zijn de iBooks die onder de noemer Apps in the Classroom (iTunes-link) worden verspreid. Op het moment van schrijven zijn er 6 interactieve boeken met lesideeën beschikbaar:

  1. Explain Everything
  2. SketchBook
  3. Stop Motion Studio
  4. Puppet Pals HD
  5. Discovering iTunes U Collections
  6. Hopscotch

Programmeren is helemaal hip & happening en dan is zeker dat Hopscotch-boek een uitstekende plek om lesideeën op te doen. En die ideeën komen niet van de minsten. De boeken zijn weliswaar samengesteld door Apple maar de lesideeën die de basis vormen van deze boeken zijn afkomstig van ervaren Apple Distinguished Educators. Wie dus bovenstaande apps gebruikt en wat meer verdieping zoekt, heeft er weer een paar mooie bronnen bij.

Meer over dit onderwerp …

Tagged with →  
Share →