LearningSeriesIn mijn eigen workshops (en bijbehorende iTunes U Cursussen) verwijs ik er al best vaak naar en dus is het eigenlijk vreemd dat ik er nog niet eerder een stukje over geschreven heb: de iTunes U Cursussen van de Apple Learning Series. De oorspronkelijke Learning Series (voor OS X Mountain Lion en iOS 6) waren nog vrij algemeen, maar de nieuwere richten zich heel specifiek op het onderwijs.

Maar waar hebben we het eigenlijk over? De Apple Learning Series is een verzameling eenvoudige iTunes U Cursussen die een goed startpunt zijn om je te verdiepen in een aantal apps en toepassingen. Het zal je niet verbazen dat dat hoofdzakelijk de belangrijke schakels in het onderwijs-ecosysteem van Apple zijn: de iLife- en iWork-apps. Maar ook de algemene cursussen over de Mac en de iPad in het onderwijs zijn zeker interessant voor mensen die zich willen oriënteren op de mogelijkheden.

iTunes U Cursussen werken alleen op iOS-apparaten, maar je kunt de inhoudsopgave en een deel van de gebruikte bronnen ook bekijken via iTunes op je Mac of PC.

 

Tagged with →  
Share →