Vergelijkbaar met dit

  Recente reacties

   Categorieën

   Fons

   Apple Learning Specialist | Education Strategic Planning | iTunes U | iBooks Author

   Innovatief

   Voor mij geldt: nieuw = interessant. De uitdaging is om te kijken wat er ook écht van waarde is voor leren en lesgeven en hoe je daar goed leerontwerp voor maakt.

   Creatief

   De belofte van technologie was meer dan kantoortoepassingen. Met de Mac en de iPad heb ik zowel als leraar als trainer altijd nieuwe dingen kunnen doen.

   Apple Goeroe

   Al 25 jaar Mac-gebruiker en ook iPad is vrijwel sinds Dag 1 bij me. Dit is technologie die weinig geheimen voor me heeft en die ik flexibel kan inzetten voor leren en lesgeven.

   Mensenwerk

   Tech is alleen maar interessant als het iets bijdraagt aan hoe we als mens een beter wereld maken. Mijn werk heeft altijd meer met mensen dan met tech te maken.

   Over Fons

   Ik ben Fons van den Berg. Ooit was ik leraar Nederlands, CKV1 en ICT-coördinator op een vavo-school in Utrecht. in 2007 ben in Apple Distinguished Educator geworden vanwege de podcast die ik maakte voor mijn (vaak afwezige) leerlingen én omdat ik op nog meer manier probeerde leren en lesgeven te innoveren met mijn MacBook.

   Nu ben ik Apple Learning Specialist en help ik scholen duurzame onderwijsinnovaties te realiseren waarbij Apple-technologie een belangrijke rol speelt. Het ontwikkelen (en uitvoeren) van strategisch plannen voor succes, professioneel leren van leraren en het arrangeren en maken van digitale leermiddelen zijn mijn voornaamste werkzaamheden.

   Alleen Apple? Ja! Dat wil zeggen: bijna alleen Apple. Als je kijkt bij de workshops die ik voor je kan verzorgen zul je ook dingen zien die je op een laptop of ander merk tablet kunt doen.

   Wil je meer weten over mijn achtergrond, ervaring en inzichten? Bekijk dan even mijn biografie en/of mijn LinkedIn-profiel.

   Is enthousiast over …

   Education Strategic Planning

   Goed professioneel leren kan alleen als de juiste voorwaarden zijn gerealiseerd. Education Strategic Planning zet de ideale context voor zinvolle, praktische vormen van professionalisering.

   iBooks Author & iTunes U

   Als je snel en eenvoudig bestaande (en nieuwe) lesmaterialen wilt digitaliseren en optimaliseren voor gebruik op de iPad dat zijn dit dé tools. Ik heb me er in gespecialiseerd want ik vind ze heel belangrijk.

   Ambassadeur

   Er is een aantal tools die écht waarde toevoegen aan 1:1-onderwijs. Van een aantal daarvan ben ik ambassadeur zodat ik scholen snel en kan helpen met toepassingen als Nearpod, BookWidgets, Showbie en Swivl.

   Expertise

   macOS-Sierra-960x960_iBooks-Author-Icon_US-EN
   iOS10-960x960_iTunesU-Icon_US-EN
   iOS10-960x960_Classroom-Icon_US-EN
   iOS10-960x960_Keynote-Icon_US-EN
   iOS10-960x960_Pages-Icon_US-EN
   iOS10-960x960_iOS-Icon_US-EN

   Malle statistiekjes

   Interactief lesmateriaal in iBooks Author90%
   Lessen organiseren met iTunes U 100%
   Apple Teacher67%
   Strategische planing 1:1-onderwijs75%